Mire gondol a férfi? – azaz vállalkozó férfi gyermekvállalás előtt

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Egy nagyon érdekes emberrel készítettem egy nagyon érdekes interjút.

Héjj Szilárd marketingarccal beszélgettem arról, hogy benne, mint vállalkozó férfiben, milyen gondolatok, dilemmák, félelmek és érzések merülnek fel gyermekvállalás előtt.

Minden férfiban felmerül a felelősség kérdése, hogy el kell tartania a családot, mert a felesége Gyesen lesz, ráadásul már nem csak ketten lesznek, hanem érkezik egy harmadik kisember a családba, aki egyelőre még ismeretlen költségeket ró a családi kasszára.

Férfinak lenni felelősség. Át kell gondolja minden alkalmazottként és vállalkozóként dolgozó férfi, hogy hogyan tervezi, hogyan biztosítja a család jövőjét.

De hogy emellett még milyen gondolatok, félelmek, öröm fut át az agyán egy vállalkozó férfinak gyermekvállalás előtt, arra nézzük, hogy mit válaszolt Héjj Szilárd:

A felelősség

„A legfontosabb számomra, hogy lesz egy olyan kis lélek, akiről nekem kell gondoskodnom. Ez eléggé megrázza, felrázza az embert és motiválja. Nagyon motiválja.” – kezdte az interjút Szilárd.

„Még nincs gyermekünk, de a menyasszonyommal, Timivel mindent megteszünk, hogy legyen, teljes mértékben ráhangolódtunk a gyermekvállalásra. Ő közgazdász, egy multinál dolgozik, nincs okunk a panaszra az anyagiakat illetően, bár mindig lehetne jobb.

Nem nyomasztó, de nagy súlyt helyez a vállamra, hogy gyereket szeretnénk. Minden vállalkozó tudja, hogy a bevétel hullámzó lehet, ezért arra kell törekedni, hogy stabil maradjon a magas bevétel.

Nagyon örülök a SuperMe-nek, mert szívesen veszek részt ilyen kezdeményezésben (önfejlesztés témakör). Fontos, hogy nem mindenhez adom a nevemet, csak olyan projekthez, ami magas minőséget képvisel. Hiszen a szakmai személyes márkám a „Héjj Szilárd marketingarc”, ezért nem mindegy, hogy mihez társítják a (márka)nevemet.

Tökéletességre törekedni kell-e?

A magyar piacon kihívás, hogy az Ügyfél a tökéleteset keresi, de a tökéletes nem létezik. Igyekszem mindig a legjobbat nyújtani, de még nekem is becsúszik néha egy-két hiba. Szerintem az a lényeg, hogy a lehető leggyorsabban tudjuk orvosolni a hibákat.

Nekem külsős marketinges szakemberként és marketing tanácsadóként az az érdekem, hogy az ügyfélnek jól fusson a szekér, mert akkor nekem is jól fut. A kis és nagy ügyfelekhez is ugyanúgy állok hozzá, mindkettő nagyon fontos számomra.

A gyereknevelésben is biztosan fogok hibázni, de arra törekszem majd, hogy jó apa legyek. A gyerekem a lehető legszabadabban fog élni, kipróbálhat mindent – bizonyos keretek között -, és engedem, hogy szárnyaljon.

Most, hogy még nincs meg a gyermekünk, már az is nagy utazás számunkra a menyasszonyommal, hogy a közös életünket tervezzük. Minden nap felmerül közöttünk a gyerek téma. Mivel már 35+osok vagyunk, sőt, igazából majdnem negyvenesek, talán kicsit túl is gondoljuk ezt.

A nő a férfi támasza

Most értettem meg ebben a párkapcsolatban, hogy mennyire fontos, hogy a nő támogassa a férfit. 

Héjj Szilárd marketingarc

Timi mindenben támogat engem, türelmes és nagyon megértő. Szerintem még arra is képes lesz, hogy rávegyen, hogy újra elkezdjem az edzést. Különösen fontos, hogy figyeljünk az egészségünkre, főleg így a gyerekvállalás előtt. Egyrészt példát szeretnék mutatni a gyermekemnek, másrészt azt akarom, hogy ő is élvezze a mozgás örömét.

Nem is beszélve, hogy a születendő gyermekünk mire leérettségizik, én már kb. 60 éves leszek. Ki kell tennem magamért, hogy fess legyek és büszke lehessen majd rám. A hajam már nem fog kinőni, de legalább pocakom ne legyen.

Mindketten szerencsések vagyunk, hiszen Timit és engem is úgy neveltek a szüleim, hogy tudjunk szeretni és ki tudjuk mutatni az érzéseinket, gyermekünket is így neveljük majd. Roppant fontos, hogy lelki támaszai legyünk a gyerekünknek, a mi szüleink is azok voltak számunkra.

Emellett úgy fogjuk nevelni a gyermekünket, hogy olyan munkát, szakmát válasszon magának, amit szeret. Nagy szerencsénk van, hogy a mi szüleink is így gondolkoztak velünk kapcsolatban. Édesapám mondta, hogy nagy szenvedés egész életében olyan munkát végeznie az embernek, amit nem szeret. Ezért én azt szeretném, hogy a gyerekem azt csinálja majd, amit szeret, legyen akár fodrász, vagy marketinges, vagy egyetemi tanár.  A lényeg, hogy tisztességgel és szenvedéllyel végezze a munkáját.

Remélem, hogy amikor legközelebb beszélgetünk erről, már itt lesz velünk a kicsi.

Minden porcikám fel van készülve az apaságra és nagyon várom már, hogy megszülessen a gyermekem.”

 

A fotót a Fotolla készítette.

 

Párkapcsolattal kapcsolatos cikkeinket itt olvashatod.

 

#héjjszilárd #marketingarc #marketingszakértő #gyermekvállalás #gyerekvállalás #vállalkozó #vállalkozás #gyereknevelés #szeretet #párkapcsolat #családtervezés #önfejlesztés #önismeret

Share.

About Author

Leave A Reply