Top tippek a társkeresési módszereid tavaszi nagytakarításához

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tavasszal újraéled a természet, buján virágzanak a fák, nőnek a zöldek és egyre több éltető fényt, napsütést kapunk. Ez a fajta tavaszi érzés, a zsizsegés, a pezsgés, benned is újraélesztheti a társkeresési szándékot – még akkor is, ha a régi módszereid eddig nem vezettek eredményre.

Nem baj! Eljött a tavaszi nagytakarítás ideje!

Adunk pár szuper tippet, hogy letöröld a randiszettedről a pókhálót és új lendületet vehess.

Gyakorold a pozitív jövőképet

A sötét hónapok hatással lehettek a hangulatodra, különösen, ha pár félresikerült randi is „színesítette”. Szerezz magadnak kellemes élményt azzal, hogy listázod a téli jó dolgokat, jó élményeket. Milyen jó dolgok történtek veled az elmúlt hónapokban? Gondolkozz csak – és írd le.

Gondoltál valaha negatívan a szerelemre?

Ha tavasszal szoktunk nagytakarítani és az egész természet átváltozik, miért ne változhatna meg a Te gondolkodásmódod is?

Fontos tudnod, hogy ha túl sokszor ismétli a fejedben levő narrátor a negatív szöveget, „önbeteljesítő jóslattá válhat”, például

 • „nem kellek senkinek”
 • „nem vagyok elég jó”
 • „mindenki talál párt, csak én vagyok ilyen béna, hogy nem sikerül”

Nem szabad ilyeneket mondanod magadnak, ezek a mondatok csak lehúznak és semmiképp sem visznek előre.

Cseréld le őket minimum ártalmatlan, de inkább sok-sok pozitív és megerősítő mondatra – amelyek szintén tavaszi nagytakarítást csinálnak a lelkedben és hatásuk lesz az önbizalmadra, magabiztosságodra és szemléletváltást okozhatnak a társkeresési módszereidben is.

Pártalálás, társkeresés, társkeresési módszer

Te is megtalálhatod a párod

Elemezd ki a hozzáállásodat

Az „egyméretű” ruhák nem illenek mindenkire, ahogy a témában íródott sablonos tömegcikkek sem. A barátaid is javasolhatnak – jószándékból – mindenfélét, hisz segíteni akarnak, de az ő nézőpontjuk, az ő tapasztalataik nem biztos, hogy hasznosak számodra.

A „legyél nyomulósabb, bővítsd a keresést, szűkítsd a keresést, legyél érzékibb, állítsd fel a határaidat, ne csókolózz az első randin, „kerüljetek közelebb egymáshoz” a 3. randin, stb. tippek ellentmondásosak lehetnek és nem biztos, hogy komfortosak számodra. Az pedig nagyon fontos, hogy komfortosan és felszabadultan érezd magad egy randin. Szóval ezeket a tippeket felejtsd el, ne foglalkozz velük.

Szánj inkább egy kis időt arra, hogy átgondold, mi is a fontos számodra. Mi az igazán fontos. Mi a fontos a randiban és ami még lényegesebb: mi a fontos a jövendőbeli partneredben, milyen legyen ő? Tudod mit, ne is innen közelíts.

A kérdés inkább az, hogy milyen életet szeretnél. 

 • Hogyan szeretnéd érezni magad a párkapcsolatban?
 • Hogyan szeretnéd érezni magad a partnered oldalán különböző szituációkban?
 • Mik azok az elengedhetetlen tulajdonságok, amelyek legyenek meg benne?
 • Milyen tulajdonságokat nem tudsz elfogadni?
 • Milyen határokat állítasz a randitól kezdve, az együtt járás és a majdani párkapcsolat folyamán?
 • Minek mikor van SZERINTED az ideje?
 • Te mit mikor szeretnél?
 • Mik a hosszútávú céljaid?
 • Milyen közös hobbikat szeretnél?
 • Hogyan fogod megőrizni önmagad a párkapcsolatban?
 • Hogyan fogsz időt szánni magadra, a hobbijaidra, a barátaidra, a családodra?

Na, nem kell mindent túltervezz, de nagyon fontos, hogy átgondold, mert ezek alappillérei, sarokpontjai a jövődnek, az egész BOLDOG életednek. Nem szabad figyelmen kívül hagynod egyiket sem.

A kompromisszum jó, a kompromisszum kell egy párkapcsolatban, de ennél sokkal jobb a win-win helyzet, amikor mindkét félnek jó és komfortos az adott szituáció, mindkét fél nyer vele.

Találd meg a párod idén tavasszal és olyan párt találj, olyan párt keress, aki beleillik a jövőképedbe, találkozik az igényszinteddel, az elvárásaiddal.

Visszatérve a társkeresési módszerekre

Takarítsunk még egy kicsit 😉

Gondold át azt is, hogy az eddig társkereséssel töltött időszakban mit hogyan csináltál. Mit tennél másképp?

Tettél-e olyan dolgokat, amelyek, így utólag visszatekintve, nem szolgálják a hasznodat? Nem tűnnek eredményes társkeresési módszernek – legalábbis a Te esetedben nem.

Nem túl sikeres társkeresési módszer

Nem túl sikeres társkeresési módszer

Gondolj erre egyfajta negyedéves áttekintésként.

Segíthet, ha leírod ezeket. Készíts hozzájuk cselekvési tervet, „tavaszi társkereső haditervet” is 😉

A stratégia nagyon fontos, mert akkor tudod, hogy mi a cél és merre tartasz. Ha a fenti dolgokat átgondolod, az önismeretedben is előre léphetsz, hiszen megfogalmazod magadnak részletesen a valós igényeidet, hogy hogyan szeretnél élni a jövőben – feltehetően sokkal részletesebben, mint eddig.

Frissítsd a profilod a társkereső oldalakon

Ami eddig nem volt eredményes módszer, azt cseréld le, takarítsd ki.

Általában ez az az évszak, amikor megszabadulunk az olyan dolgoktól, amelyekre nem feltétlenül van szükségünk, és minden megmaradót nagyon megtisztítunk. Ha egy ideje már fent vagy az internetes társkereső oldalakon, akkor valószínűleg eljött az ideje, hogy áttakarítsd fiókod és profilodat. Kezdj egy tiszta szezont.

Ha a fenti kérdéseket átgondoltad, az igényeid, a preferenciáid módosulhattak. Állítsd át a szűrést és fogalmazz új bemutatkozó szöveget is. Néhány friss kép is jól jöhet, hátha épp most leszel szimpatikus valakinek, aki már egy korábbi képed felett átsiklott. Lehet, hogy épp ő lenne az igazi számodra.

(Tudod, hasztalan a nagy Őt keresni, a kis ő-ből is válhat kis idővel nagy Ő 😉 )

Hadd menjen

Ha ragaszkodsz valamihez (legyen az egy tárgy, egy személy vagy egy társkeresési módszer), idővel kiderülhet, hogy nem előre visz, hanem valójában visszatart, visszahúz téged.

Amikor csalódott vagy, amikor újrakezdésben reménykedsz az exeddel, amikor a szíved és lelked odaadnád valakiért, aki nem viszonozza ezt, nem értékel téged, az szükségtelen érzéseket generál benned, haragot és fájdalmat okoz. Hát kell ez neked?

Nem.

Seperd ki az életedből, ami nem való oda, ami nem visz előre.

Tudom, nehéz lesz, de meg kell tenned végre, ha boldogan akarsz élni. Te is megérdemled, hogy elégedett és felszabadult életet élj, ami feltölt energiával és csak úgy sugárzol a boldogságtól.

Kívánom, hogy ez a tavasz ezt hozza el neked.

Ha egy ajtó bezárul, egy másik kinyílik valahol. Te is tudod.

Mivel a tavasz a következő hetekben megérkezik, rájössz majd a módszer értelmére. Izgalmas új lehetőségek előtt állsz, csak csináld meg minél előbb a társkeresési módszereidben a nagytakarítást.

A tavaszban rejlő lehetőségek lehetőségek a Te lehetőségeid. Kapd el őket és ne ereszd. Ragadd meg és öleld a kebledre a tavaszt. Ez a Te tavaszod lesz! Eljött az idő

Legyen egy nagyszerű új életed idén, legyenek szuper randevúid és kívánom, hogy találd meg a párod, a Te másik feled.

Párkapcsolat, lánykérés, boldog pár

Te is megtalálhatod az igazit

 

Szép tavaszt kíván,

a SuperMe csapata

 

Ha szeretnél tanácsot kérni, randevú felkészítőre menni,  ajánljuk Kovács Klára szakértőt.

Ha arra keresed a választ, hogy mit is akarsz valójában, mik a Te valódi igényeid, olvasd el Lepés Mariann – Citromfacsaró című könyvét.

Párkapcsolattal kapcsolatos további cikkeinket itt olvashatod.

 

Forrás: Vacanza

 

 

#társkeresésimódszer #társkeresés #párkeresés #szingli #tavasz #párkapcsolat #párterápia #párkapcsolaticoach #pszichológus #coach #társkeresésitanácsadó #randi #randitanácsadó #randifelkészítés #stílustanácsadó #stylist #sminktanácsadás #stílistanácsadásférfiaknak #férfistylist

Share.

About Author

Leave A Reply