Motiváció

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nagyon fontos, hogy motivált legyél. Egész életedre érvényes ez, nem csak az év eleji célkitűzésre és megvalósításra – ami elsikkadhat motiváció hiányában.

Gyakran mondom: Ahhoz, hogy motivált legyél, meg kell találd, hogy mi a hajtóerőd, miért akarod azt a dolgot elérni, megvalósítani, megcsinálni.

A folyamatos fejlődésben hiszek. Soha nem gondolom úgy, hogy már eleget tudok – ez tart mozgásban, ezért keresem az újdonságokat, a fejlődési lehetőségeket és ezért hiszek az önfejlesztésben. A különbség az elég (tanulás) és az elégedettség között a minőség, az életed minősége.

Tehát, ha megvan a cél, a következő dolog a motiváció!

  • Nagyon fontos, hogy mi hajt, mi lelkesít, mi motivál, hogy elérd a kitűzött céljaidat.
  • Elég erős-e a motivációd, hogy ha fogytán az erőd, fogytán a lelkesedésed, nehézségekkel találod magad szemben és még előkerülnek a “kárálók” is, akkor tovább tudjon vinni és leküzdeni az akadályokat.
  • Könnyen lelkesedsz-e, tudod-e magadat motiválni, tudsz-e összeszorított foggal lépni még egyet akkor is, ha már nagyon fáradt vagy?

Na, nem kell félni, nem ilyen nehéz ez az egész 🙂 azonban fontos, hogy érzékeld, mekkora jelentősége van a MOTIVÁCIÓnak, hiszen mindennek ez a mozgatórugója (…annak is, hogy eszel. Ha a szervezeted éhes, szól az agyad, hogy enni kéne és arra motivál, hogy táplálékot szerezz – mondjuk a hűtőből 🙂 ).

Én személy szerint nagyon motivált vagyok és könnyen lelkesedem. Imádok LELKESEDNI! 🙂 Emellett másokat is nagyon szeretek lelkesíteni, motiválni és sikerre vinni. – Ha bármikor úgy érzed, hogy elakadtál valamiben, bizonytalan van, kellene egy kis lelkesítés, csak SZÓLJ!

Motiváció, siker elésére

Beszéltünk az önmotivációról … de mi van a környezetünkkel?

Nagyon fontos az is, hogy a környezetünk támogasson a céljaink elérésében! Érezzük azt, hogy ott vannak mellettünk, mert szükségünk van rá, hogy motiváljanak, lelkesítsenek … de mi van, ha nem teszik? Mi van, ha éppen “lelelkesítenek” (mondhatnánk lehorgasztanak)?

Előfordulhat, hogy nem hisznek a céljainkban vagy máshogy gondolják, van jobb ötletük és inkább azt szeretnék, ha csinálnánk (akár ránk is erőltethetik), vagy a saját aktuális élethelyzetük miatt nem képesek minket lelkesíteni, motiválni.

De nem kell ilyen mélyre menni, maradjunk a szimpla lelelkesítős példánál, hogy nem hisznek a célunkban, nem lelkesítenek, nem motiválnak, nem támogatnak. Na, ha ez az eset forog fenn, az nagyon nem jó, nem esik jól az éppen céljaira törő személynek. Ő is megtorpanhat, elgondolkozik, elbizonytalanodik. …

DE ennek nem kell így lennie! Azok a CÉLOK nem véletlenül lettek kitűzve! Azok a CÉLOK most is olyan fényesek, olyan csodásak, olyan gyönyörűek és ha nehezen is, de igen is elérhetőek!!!

NE HAGYD MAGAD! Ne törj le, ne veszíts a lendületedből!!!

Ha a közvetlen környezeted (családod, barátok) nem tudnak motiválni, támogatni, lelkesíteni céljaid elérésében, akkor keresd olyan emberek társaságát, akik építőleg hatnak Rád, lelkesítő, motiváló a társaságuk, mert ők is kitűzték a saját céljaikat és motiváltak azok elérésében – és Téged is örömmel és nagy lelkesedéssel tudnak motiválni és segíteni.

Építő, motiváló közösség

Na ez az építő közösség!

Lehetnek fiatalok vagy idősek, pályakezdők, startupperek vagy befutott vállalkozók, a lényeg az, hogy felfelé húznak Téged, visz a lendület, tanulsz, fejlődsz, alakulsz és szinte olyan könnyen, hogy észre sem veszed, egyre közelebb és közelebb vagy a céljaid eléréséhez!

A mai üzenetem: KERESD MOTIVÁLÓ EMBEREK TÁRSASÁGÁT! 

Ui: Neked mi a véleményed? Milyen motivációid vannak? Mennyire tudsz lelkesedni? Megtaláltad a támogató embereket a környezetedben?

Írd meg nekünk:

info@superme.hu

 

Szép napot és sok sikert kíván,

a SuperMe csapata

 

#motiváció #támogatás #motiválás #mentor #mentorálás #támogatóközeg #mentorprogram #célkitűzés #célmegvalósítás #tervezés #megvalósítás #célkitűzőtréning #motivációvesztés

Share.

About Author

Comments are closed.