Humorral a depresszió ellen – Rekordokat dönt Várkonyi Judit karanténsulija

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

A viccesen dilettáns tanárnéni örömöt lop az emberek életébe

Egy hét alatt tízezer rajongót gyűjtött a Karanténsuli, amelyet Várkonyi Judit írónő, kommunikációs szakember indított el.

A viccesen dilettáns (ál)tanárnő hatalmas lelkesedéssel „tanít” bármit a matematikától kezdve, a hittanon át, az intimtornáig. Az írónő saját barátai szórakoztatására készített videókat, ám pillanatok alatt többezer ismeretlen rajongója lett. – Ő pedig vállalta a folytatást.

A vírus miatt otthoni munkavégzésre kényszerült barátai hangulatának felderítésére, kiírta Facebook oldalára, hogy online matematika oktatást vállal. – Judit azonban köztudottan diszkalkuliás.

És mivel ugyancsak mindenki tudja róla, hogy a konyhával is hadilábon áll, így adta magát az első két témakör. A gasztro témájú videóját látva kezdték unszolni a barátai, hogy hadd osszák meg másokkal is, hadd nevessenek ők is.

Mire jó a Karanténsuli?

A videókban egytől egyig használhatatlan online tudásanyagot rögzített, teljesen blőd és vicces tartalmakkal. A hittan aztán annyira megtévesztően jól sikerült, hogy százasával osztották meg az emberek. Kilencvenötezernél járt a megtekintések száma, amikor végül létrehozott egy hivatalos Facebook oldalt és egy YouTube csatornát, hogy ott boldogítsa tovább a home office-ban és bezártságban nyűglődő embereket.

Szűk egy hét alatt az oldal életre kelt, óriási rajongóközössége van és sziporkázó kommentek sorakoznak a posztok alatt. Sőt, tegnap gondolatban már össze is fogtak egy csoporttag támogatása érdekében, aki éppen operáció előtt áll.

Nem Judit akarta a Karanténsulit

„A projektemet voltaképpen mások hozták létre. Amiért beleálltam, az az a felismerés, hogy az embereknek nagy szüksége van most egy olyan platformra, ahol fékek és korlátok nélkül jól érezhetik magukat – fogalmaz Várkonyi Judit.

Várkony Judit vicces Karanténsulija

A téma adta magát, a közösség azonban érdekes módon vegyes: a diákoktól a pedagógusokon át a szülőkig, fiatal, középkorú, nő és férfi egyaránt jelen van – csak egy valami közös bennük: a humor. „Egy darabig még elketyegünk a házi videóimmal, azonban, ha kinyitnak az iskolák és lecseng ez az őrület, ki kell találnom, milyen tartalmakat kínálok majd ennyi embernek. Szerencsére van kommunikációs tapasztalatom és fantáziám…” – teszi hozzá az első online karanténsuli kitalálója.

Várkonyi Judit 2017 februárjáig több, mint 10 éven át a Magyar Állami Operaház sajtófőnöke volt, jelenleg pedig a Játékszíné. 2017-ben szakmai partnerével a Budapest Bár zenekar sajtókommunikációjáért is felelt. 2019-ben az I. Roby Lakatos Nemzetközi Improvizációs Hegedűverseny sajtófőnökeként a hazai sajtókommunikációt koordinálta. Négy opera témájú könyv szerzője, az első kettő az Európa Kiadó gondozásában jelent meg. Mindegyik könyv művészek élettörténetét dolgozza fel regény formájában, személyes interjúk alapján.

Privát Facebook oldalán tízmásodperces novellákat posztolt, ebből született meg 2017 októberében Török Eszter illusztrációival a Kalandárium című irodalmi határidőnapló, amely két egymást követő évben is megjelent. Novelláit az Élet és Irodalom, valamint a Tekintet online folyóirat közölte. A Werk Akadémia komolyzenei menedzser képzésén és a Kortárs PR 4K-Képzésén tart PR előadásokat.

Idén jelenik meg legújabb könyve , amelynek témája: erotika művészek szemével.”

 

Fotók:

Portré: Pintér Árpád

Egész alakos: Csibi Szilvia

 

#karanténsuli #karantén #otthonikarantén #otthonimunkavégzés #homeoffice #standupcomedy #standup #covid19 #koronavírus #humor #feszültségoldás #viccesvideó

Share.

About Author

Comments are closed.