Miért vonzó a magas érzelmi intelligencia, az EQ?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

A szapioszexualitás kifejezést a 21. században találták ki. A lényege, hogy az egyén figyelmét a másik fél intelligenciája, esze ragadja meg, tehát az IQ-hoz köthető tulajdonságok sokkal vonzóbbak számára, mint a külső megjelenés. Ugyanígy beszélhetünk az érzelmi intelligenciához, azaz EQ-hoz való vonzódásról is.

Sile Walsh ír “coaching pszichológus” és szervezeti tanácsadó szerint az öntudatosság, a rugalmasság és az empátia az „új szexi”. Azok az emberek, akiknek magas az érzelmi hányadosa, könnyebben építenek ki és tartanak fent mély és minőségi társas kapcsolatokat, ezáltal sikeresebbek is az életben.

Az érzelmi intelligencia fejleszthető

Az EQ fejleszthető tulajdonságunk, ami segít abban, hogy felismerjük és kezeljük saját érzéseinket és másokét is. Az öntudatosság, önszabályozás és a többi ember megértését segítő empátia és asszertív kommunikáció az élet minden területén sikerhez vezet. Az, hogy valaki képes fejlődni, hajlandó alkalmazkodni és erős tud maradni a nehéz helyzetekben is, erőt sugároz.

Márpedig a sikerből és erőből eredő magabiztosság vonzó.

A Kósa Erika Akadémia egyéni és vállalati szinten is foglalkozik az érzelmi intelligencia fejlesztésével. „A cél, hogy minél többen tudják tudatosan alkalmazni az EQ képességét, ezáltal sikeresek legyenek az élet minden területén. Jómagam több tízezer ember vezetésében vettem már részt és felelősen kijelenthetem, hogy a sikerem egyik legfőbb titka az érzelmi intelligencia. – mondja Kósa Erika.

1. Az ilyen emberek békességet sugároznak

A magas érzelmi intelligenciájú emberek sokkal türelmesebbek másokkal, nem cselekednek indulatból, jobban kezelik a stresszes szituációkat és megbízhatóak. Igyekeznek a megoldásra koncentrálni, és ami nagyon fontos: nem generálnak játszmákat, vitákat.

Az érzelmi intelligencia békességet sugároz

Ismerik magukat és az érzelmeiket, bíznak a megérzéseikben.

Ez a fajta érzelmi biztonság és kiegyensúlyozottság pedig a legtöbb embernek nagyon fontos, erre törekszik ő maga és ezt keresi a partnerében is.

2. Fejlődésre ösztönöznek

Az is vonzó, ha egy személy nem fél a változástól, folyamatosan fejlődni szeretne, motivált az élete különböző területein. Cselekvőképes és tesz a céljai éléréséért, nem másoktól várja a megoldást.

Egy ilyen ambiciózus ember a környezetére is hatással van, őket is húzza felfelé magával.

3. Őszintén törődnek

A magas empátiaszintnek köszönhetően a fejlett érzelmi intelligenciájú emberek ténylegesen, őszintén érdeklődnek mások hogylétéről és törődnek velük. Tapintatosak, figyelmesek és előzékenyek. Emellett szenvedéllyel fordulnak a kisgyermekek és az állatok irányába is, ami szintén vonzó a másik ember számára.

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy mindenki mással foglalkoznak és magukkal nem, épp ellenkezőleg. A magas érzelmi hányadossal rendelkező egyének tisztában vannak saját igényeikkel és elegendő minőségi időt szánnak magukra is.

Az érzelmileg intelligens ember őszintén törődik

Az érzelmileg intelligens ember őszintén törődik

 

Párkapcsolattal kapcsolatos cikkeinket itt olvashatod.

 

#érzelmiintelligencia #eq #eqsexy #kósaerika #kósaerikaakadémia #önfejlesztés #személyiségfejlesztés

Share.

About Author

Comments are closed.