Miért olyan fontos megtalálni a HIVATÁSOD és válaszolni a “Mivégre vagy itt a Földön?” kérdésre?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Töprengtél azon valaha, hogy miért olyan fontos a céljaid elérése, megtalálni a hivatásod és hogy kiteljesedj az önkifejezésben?

Úgy tűnik, hogy ez sok erőfeszítést igényel (mint minden személyes fejlesztési munka), időt és még pénzt is (valószínűleg fizetsz valakinek, aki segít, terelget téged a folyamat során és segít tartani a fókuszt). Szóval, megéri?

Nos, igen.

Kétféle módon lehet végigmenni az életen:

Arra törekszünk, hogy tudatosítsuk a célunkat és megvalósítsuk azt, vagy hagyhatjuk ezt a hívást megválaszolatlanul – elkerülve a hivatásunkat, elhanyagolva a lehetőséget, hogy kiteljesedjen az életünk.

Tudod, hogy milyen az, amikor kiteljesedsz a hivatásodban?

Érezted már, hogy szárnyalsz, hogy erőfeszítés nélkül csinálsz mindent, hogy magas az energiaszinted és a sok-sok munkától sem csökkent, hiszen feltölt az, amit csinálsz. Valójában ez éltet. Ilyen az, amikor a hivatásodnak hódolsz. Amikor a hobbid a munkád.

Amikor tudatosabbak vagyunk, ugyanazokat a csúcsokat és völgyeket éljük, mint mindenki más, ám másképpen éljük meg őket, mint a “többség”. A tudatos ember életében a csúcsok és völgyek tájékoztatják őket, erősítik őket, és végül a nagyobb jóléthez vezetnek.

Megtalálod a hivatásod, szakma, szakember, fodrász

Mi a Te életed értelme?

Ha nem tudatosan éljük az életünket, nincsen életcélunk, hivatásunk, nincsenek céljaink, akkor az élet csak „történik” velünk.

Megtalálni az életcélod azt jelenti, hogy jól érzed magad úgy, ahogyan a világban elhelyezkedsz és a cselekedeteidnek értelme van. Érzed, hogy az életednek értelme van.

Ez nem azt jelenti, hogy hirtelen felfedezed a rák ellenszerét (bár ez is lehetséges). Az életcélunk általában nem egy cselekedet vagy egy karrier, hanem inkább az az érzés, hogy belső énünk és külső életünk összhangban legyen.

7 ok, amiért fontos, hogy megtaláld az életcélod és hivatásod:

1. Értelem: Az életcélod megtalálása értelmet ad az életednek. Tudod, hogy mit szeretsz csinálni, miben vagy jó és hogyan tudsz hozzájárulni a világhoz.

2. A helyed: Az életed értelmének megismerése meghatározza a helyedet a világban. Ha megtalálod az életcélod, könnyebb megtalálnod, hogy hova tartozol igazából és rájössz arra is, hogy milyen közösségekhez érdemes csatlakozz.

3. Választás: Ha ismered az életcélod, sikerül megtalálni a hivatásod, az életed minden pillanatában könnyebben tudsz majd dönteni és priorizálni a dolgokat. Jobban látod majd, hogy egy helyzet vagy személy valóban illeszkedik-e az életedbe, mert tudni fogod, hogy miért vagy itt és mit akarsz tenni.

4. Önérzet: Az életcélod, hivatásod ismerete világosabb képet ad arról, hogy ki is vagy Te. Olyan, mintha az életedet a saját lényegére desztillálnád azzal, hogy megtalálod mi az életcélod.

5. Könnyű: Hiszed vagy sem, a célod, hivatásod ismerete megkönnyíti az életedet. Tudod, hogy mire kell odafigyelned és mi az, ami kevésbé fontos. Kevesebb időt és energiát pazarolsz olyan dolgokra, amelyeknek nincs is igazán jelentősége.

Hivatás, életcél, fókusz, energia, eredmény

6. Pozitív hatás: A cél ismerete lehetővé teszi, hogy sokkal nagyobb hatást gyakorolj a világra. Ha a hivatásodnak élsz, a lehető legtöbb eredményt, energiát, értéket tudod létrehozni a világban. A célod követése lehetővé teszi a legmélyebb hatást, de csak akkor, ha ténylegesen ennek élsz. Találd meg célod, a hivatásod és járulj hozzá egy jobb világhoz.

7. Bizalom: Ha ismered az életcélod, magabiztosabb vagy. Tudod, hogy mi miatt vagy itt a Földön és a hozzájárulásod számít. Biztos lehetsz benne, MINDENKINEK van életcélja, hivatása, függetlenül attól, hogy megtalálta-e már vagy még nem.

 

Segítünk neked megtalálni a hivatásod és életcélod, rálépni az utadra, fókuszálni és megtöbbszörözni az erődet, elérni az elégedettséget és a boldog, harmonikus életet.

Ha szeretnél többet megtudni a témáról, kideríteni, hogy mi a hivatásod, kattints ide, valamint iratkozz fel hírlevelünkre (jobb oldalt vagy a lap alján), vagy olvasd el az alábbi könyvet, hogy feltehesd magadnak azt a 25 fontos kérdést, ami előrébb visz ezen az úton.

 

Mondd, mivégre vagy itt a Földön?

 

Forrás: KateSiner

 

#Megtalálniahivatásod #hivatás #szakma #életcél #karrier #célkitűzés #szakember #karrierépítés

Share.

About Author

Leave A Reply